Skip to content
Recherche Recherche

Planches à dessin

Planches à dessin

Tekenborden zijn stabiele hulpmiddelen die ingenieurs, constructeurs en architecten ondersteunen bij het maken van technische tekeningen en bouwtekeningen. U kunt hiermee volgende zaken maken:

 • plattegronden
 • schetsen
 • doorsneden
 • perspectieftekeningen

Om de basisprincipes van technisch tekenen te leren, zijn tekenplaten dus onmisbaar. U vindt bij STAEDTLER uitvoeringen in DIN A3 en DIN A4 evenals bijpassend toebehoren om hoeken te tekenen. Bovendien bieden we u passend voor uw tekenbord bijbehorende draagtassen in de betreffende afmetingen aan, zodat u uw uitrusting overal gemakkelijk mee naar toe kunt nemen.

Hoe functioneren tekenborden en tekenplaten nu precies?

Onder tekenborden c.q. tekenplaten verstaan we kunststof platen met schaalverdeling speciaal voor technisch tekenen. Ze dienen om eenvoudig en nauwkeurig parallelle lijnen voor bijvoorbeeld driedimensionale projecties en nog veel meer te maken. Hiervoor bezitten ze een mechanische installatie met linialen op geleiders die zowel horizontaal als verticaal in een exacte hoek van 90° ten opzichte van elkaar verlopen. De linialen dienen voor de exacte rechte lijn- en hoekbepaling en zijn individueel verstelbaar. Daardoor maken ze het technisch tekenen aanzienlijk gemakkelijker. Aangezien onze producten bovendien over een blokkeerfunctie beschikken, kunt u de linialen te allen tijde op de door u gewenste positie vastzetten. Dit garandeert een optimaal houvast, zodat er niets kan verschuiven.

In ons assortiment voeren wij technische tekenborden in DIN A4 en DIN A3 formaat, die zijn berekend op de betreffende papierformaten. Dankzij hun mobiele formaat zijn ze prima geschikt om ook onderweg ongecompliceerd schetsen of profielen te tekenen. Tevens zijn kleinere papierformaten zoals DIN A5, DIN A6 en overige hiermee probleemloos compatible. Onze STAEDTLER tekenborden bevatten een speciale papierklemfunctie, waarmee u de vellen papier vast op de plaat kunt fixeren. Dankzij een geïntegreerde passer-schaalverdeling kunt u bovendien in een handomdraai cirkelradii instellen als u bijvoorbeeld cirkels moet tekenen.

De kenmerken van onze hoogwaardige tekenplaten op een rij

 • Slag- en breukvast kunststof
 • Antislip rubbervoet
 • Parallel-tekenhaak met schaalverdeling aan beide zijden
 • Papierklemmen aan beide zijden voor een goede fixatie van het papier
 • Dubbele, comfortabel met een hand te bedienen vergrendeling
 • Dubbele geleidingsgroeven, zodat de liniaal vloeiend glijdt
 • Schaalverdeling met passerinsteekpunt voor het instellen van cirkelradii
 • Vergrendelings- en ontgrendelingsmarkering in signaalkleuren
 • Schaalverdeling voor links- en rechtshandigen

Praktische aanvullingen voor het tekenen van hoeken

In ons assortiment kunt u eveneens zogenaamde tekenkoppen ontdekken. Met de tekenkop kunt u onze tekenborden in DIN A4 en DIN A3 formaat completeren om bijvoorbeeld ononderbroken rechte hoeken te tekenen. Hiervoor zijn de artikelen voorzien van twee transparante linialen, die beide beschikken over tweezijdig tegengestelde schaalverdelingen. Verder zijn onze tekenkoppen voorzien van tegengestelde hoekschalen van 0° tot 90° en van extra 7°- en 42°-markeringen voor dimetrische projectie. De tekenhoek is vast te zetten in stappen van 1°. Voor praktische resultaten bezitten de producten een stop-and-go drukknop om de hoekbepaling naar wens uit te voeren.

Overig toebehoren voor technisch tekenen

Passend bij onze STAEDTLER tekenplaten bieden we u in ons uitgebreide assortiment eveneens praktische tassen voor tekenplaten in de maten DIN A4 en DIN A3. Deze zijn in hoogte verstelbaar en voorzien van een praktisch handvat. Bovendien beschikken de producten over een geïntegreerd vak voor de smartphone of zakrekenmachine. Aangezien onze producten zijn vervaardigd van sterk nylon en daarom waterafstotend zijn, kunnen de platen inclusief de tekeningen altijd veilig overal mee naartoe worden genomen.